En weg…was de opgedane inspiratie!

Lekker toepasselijk van ‘Mwah’ zo aan heVakantie inspiratiet einde van de zomer; hopelijk ben jij heel blij teruggekomen van je vakantie!

De meeste mensen zijn inmiddels weer aan het werk. Het is heel verraderlijk om de draad snel weer op te pakken, want er ligt ongetwijfeld een hoop werk op je wachten.

Maar denk nog eens even terug aan je gedachten tijdens de vakantie. Vaak zorgt een andere omgeving, meer tijd en ontspanning voor inspiratie en bezinning! Daar komen vaak interessante voornemens uit...die we op maandag, na de eerste stortvloed aan e-mail, al snel vergeten zijn! Voor dat we er erg in hebben gaan we over tot de orde van de dag. Volgepropte agenda’s, deadlines, sociale verplichtingen…geen tijd meer voor bezinning in ons jachtige bestaan! Op naar de volgende vakantie…

Toch is het jammer en onnodig om die - tijdens de vakantie opgedane -  inspiratie verloren te laten gaan. Kwestie van je gedachten serieus nemen en er tijd voor maken. Tijd die zich in alle opzichten terug zal betalen. Als je nieuwe ideeën tot uitvoer kunt brengen, wordt je een blijer mens, bruis je van de energie en doe je al die andere verplichtingen er fluitend naast.

Makkelijk gezegd, maar hoe pak je dat aan? Tip: pak nu je agenda en reserveer in de komende week 1 uur van je tijd. Dat is te overzien, toch?

Ga op het gereserveerde tijdstip rustig ergens zitten (misschien wel buiten als dat voor jou prettig werkt), kijk desnoods nog even wat vakantiefoto’s en haal je gevoel en gedachtes terug. Welke goede voornemens, plannen, ideeën komen er in je op? Noteer ze!

Is het uur voorbij, dan heb je een mooi begin gemaakt en blok je voor de week erna weer 1 uurtje. Heb je nog tijd over, start dan vast met de volgende stap. Aan mooie ideeën alleen heb je namelijk weinig. Het wordt pas echt leuk als je ze ook gaat uitvoeren. Daar ervaren veel mensen een drempel; het is tenslotte veel makkelijker om te blijven dromen! Help jezelf door het niet te ingewikkeld en niet te groots te maken. Maak een lijst met concrete acties (hoe klein soms ook) die jouw plan een stapje dichterbij kunnen brengen. Maak het nog concreter door ze gelijk als actiepunten in je agenda op te nemen.

Alles begint met tijd te reserveren voor de dingen die je echt belangrijk vindt! Hoe belangrijk maak jij de dingen die jou inspireren?

Tijd voor ontspanning en bezinning is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wil je jouw levensstijl eens onder de loep houden en kijken op welk vlak er voor jou winst valt te behalen, neem dan contact met me op!