Reacties van deelnemers

Groepstraject (4 bijeenkomsten met verschillende thema's) 

Het heeft me heel veel gebracht. Mijn vermoeidheid is een stuk minder. De boodschappen doe ik bewuster en mijn eetpatroon is daardoor nog gezonder. Ik ben heel blij met je adviezen en tips!

Anoniem


Ik heb over het geheel een duidelijker beeld gekregen wat voeding doet en wat de gevolgen kunnen zijn. Het heeft me bewuster gemaakt en dat probeer ik ook aan mijn kinderen over te brengen.

Gina Cuvelier

Ik heb veel inzicht gekregen in wat ik eet en waar ik op moet letten als ik iets koop.

Anoniem


Het traject is een prettige manier om samen met een klein groepje over je eetpatroon te praten en daarbij geïnformeerd te worden over het "nieuwe" eten.

Anton Grim

Ik heb het traject als heel prettig en leerzaam ervaren. De begeleiding was ongedwongen en leuk. Ik heb een duidelijk inzicht gekregen in wat ik eet en wat ik kan verbeteren.

Kitty van der Geest


De begeleiding van Michelle  is verhelderend en veel bruikbare tips zorgen voor een nieuwe gezondere lifestyle. Bovendien is Michelle heel aardig!

M. van der Aart

De groepsdynamiek, de prettige begeleiding, de deskundige ondersteuning hebben geleid tot een traject waarin je goed aan jezelf kon werken. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Fijn dat alles (de workshops, email, etc.) goed volgens afspraak liep. Alles start met het maken van afspraken en je dan daaraan te houden.  

Ron Bleijswijk


Het groepstraject heeft me inzicht opgeleverd in mijn eetgewoontes en hoe dit te veranderen.

Thea Hogenboom

Het heeft mij kennis, kennis en kennis gebracht. Ik dacht dat we best wel gezond aten. Maar soms zijn de ideeën over goede voeding helemaal veranderd en eet je nog zoals je het thuis geleerd hebt. Er zijn ook veel meer verschillende voedingsmiddelen, die ik nog helemaal niet kende. Soms is het heel makkelijk om gezonder te eten, maar soms ook lastiger.

Mijn inschatting is dat mensen volledig onderschatten hoe belangrijk goede voeding is en onderschatten dat het veel beter kan.

M. Denissen

Veel meer inzicht!  En extra bevestigd, dat als je goede voeding eet dat je je dan veel lekkerder voelt!

Anoniem

Een paar losse reacties op de vraag - Wat heeft het groepstraject je opgeleverd?

"Meer variatie in voedingspatroon. Meer bewustwording qua voedsel. Ik ben 4 kilo afgevallen en beter in balans."

"Heel veel inzicht in wat ik eet en duidelijkheid wat er allemaal in je eten zit."

"veel inzicht in voeding en hoe je bepaalde voedingsmiddelen het best kan gebruiken"

"ik ben anders gaan eten, en bewuster geworden"

"Aanvullende kennis over bloedsuikerspiegel, transvetten en vezels."

Reacties van deelnemers 

Individuele coaching (1 uur één-op-één begeleiding + uitgewerkt advies op papier)

Ik voel me veel fitter, gezonder en zit ook lekkerder in mijn vel. Ik kan nu ook meer aan. Ik eet nu veel gezonder. Mensen die mij kennen hadden nooit verwacht dat me dit zou lukken.

A. Brouwer

Het bewust bijhouden en kijken naar je dagelijkse eetpatroon geeft inzicht in wat je (automatisch) eet en drinkt. Met deze lijst is het benoemen van de niet zo gezonde dingen niet zo lastig meer. Met de tips en aanwijzigen zijn heel simpele aanpassingen al snel gedaan en geeft de weegschaal ook nog aan dat het werkt. Volhouden en er een nieuw blijvend patroon van maken is dan wel de truc.

Anoniem


Goede tips meegekregen om een aantal zaken in mijn eetpatroon te veranderen. Met name mijn ontbijt is beter geworden.

E. Bokhorst

Ik heb gemerkt - door het invullen van het dagboek - dat ik te eenzijdig eet. Daar probeer ik nu verandering in te brengen, door meer te variëren. Vooral met het ontbijt is dat al redelijk gelukt. Ik probeer ook meer fruit te eten i.p.v. chips. Ook zoek ik regelmatig op internet gezonde recepten of gezondere varianten voor producten die ik nu al eet en vermijd ik alle light producten.

Anoniem

Vond het fijn dat er naar mijn persoonlijke situatie gekeken is en aan de hand daarvan kreeg ik een hele uitgebreide verslag met zelfs veel recepten erbij. Wist niet wat ik ervan kon verwachten maar het is bovenverwachting.

Annette

De sessie was goed voorbereid. Duidelijke informatie. Veel informatie in een korte tijd. Vragen werden meteen beantwoord. Het advies heeft meer dan aan mijn verwachtingen voldaan.

Anoniem

Ik leerde veel dingen die ik niet wist. Heel prettig, lekker persoonlijk. Me time. Fijn gesprek gehad.

I. Bouwmeester

Leuk om te doen en geeft inzichten in eigen gedrag wat eten betreft. Het opgestelde advies was goed en uitgebreid.

Pieter Miedema

Ik vond de uitleg duidelijk en heel inspirerend! Fijn ook dat het een één op één gesprek was. De adviezen zijn heel praktisch. Ik heb ook al wat recepten uitgeprobeerd. Die waren heerlijk en heel gezond. Mijn man en dochter zijn er ook heel blij mee. Het gesprek heeft meer dan aan mijn verwachting voldaan.

AnoniemIk heb inzicht gekregen in mijn huidige voedingspatroon en goede tips en adviezen hoe ik het gezonder kan maken en meer variatie kan aanbrengen.

Anoniem

Reacties van deelnemers 

Workshop (2 uur; verschillende onderwerpen op leefstijlgebied)

De workshop was heel leerzaam en gezellig. Ik heb in sneltreinvaart een heleboel wetenswaardigheden tot me genomen. Fijne docent. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan en geleerd hoe ik verpakkingen moet lezen.

---------------------------------------------------

Geweldig! Goede workshop begeleidster. Mijn ogen zijn geopend! Ik ga bewuster voeding kopen.

----------------------------------------------------

Leuke workshop met goede uitleg en veel info waar je zeker mee aan de slag kan.

Kitty van der Geest

-------------------------------------------------------

Leefstijl & hormonen is een enorm nuttige workshop die mij persoonlijk veel nieuwe inzichten heeft gegeven. Ik wist niet dat er zoveel hormonen (en gevolgen) met elkaar in verbinding staan in mijn lijf. Ik ga hier zeker mee aan de slag!

Armanda

Tijdens de workshop passeerden verschillende onderwerpen de revue, bijvoorbeeld waar je op kunt letten bij voeding, ook qua effect op je lichaam, zoals je bloedsuikerspiegel.

------------------------------------------------------

Leuke workshop, zeker ook om met collega's van andere afdelingen samen te doen. Ik weet al veel over voeding. Er waren een paar punten die ik nog niet wist en zeker ga gebruiken.

-------------------------------------------------------

Workshop was leerzaam. Docent gaf duidelijke uitleg en er was voldoende ruimte om vragen te stellen. Ik heb meer inzicht gekregen in de verschillende benamingen voor b.v. E-nummers en vetten op de etiketten van producten. En veel geleerd over de bloedsuikerspiegel. Ik ga zeker meer letten op etiketten en ook kijken of ik met name mijn suiker inname kan verlagen door te kiezen voor alternatieve producten.

Erg leuke en heel leerzame workshop. Ik heb meer inzicht gezicht gekregen en ben me meer bewust geworden waar je op moet letten voor een goede, gevarieerde maaltijd.

---------------------------------------------------

Een prettige workshop (over slapen) met een handige overzicht van de betrokken processen maakt de knoppen inzichtelijk waar aangedraaid kan worden voor een betere slaap.

Interressant, werd erg leuk gebracht, de tijd was gewoon te kort. De workshop brengt kennis van nieuwe inzichten; kennis over voeding is door de jaren heen veranderd.

------------------------------------------------------

Verrassende workshop! Heeft bewustwording opgeleverd van wat ons allemaal wordt voorgeschoteld.


------------------------------------------------------

Leerzaam en nuttig, sommige onderwerpen waren niet nieuw voor mij, maar toch alles weer even opgefrist. Ga nog meer op de etiketten letten en eetgewoonte toch aanpassen. Het was leuk om dit met een groepje te doen.

---------------------------------------------------

Enthousiaste cursusleidster. Goed gegeven presentatie, vnl in de vorm van een quiz dus participatie genoeg! Leuke opdrachten. Veel info wist ik al, want ik heb me al veel in dit onderwerp verdiept. Toch nog enkele verrassende dingen.