Fit & Vitaal programma

Vitans kan workshops, groepstrajecten en individuele coaching op levensstijlgebied voor u verzorgen. Alle programma’s kunnen op de werklocatie aangeboden worden.

Workshops & inspiratiesessiesBegeleiding naar een gezonde levensstijl

Afhankelijk van de interne behoeftes binnen een bedrijf, kan er voor één of meer van onderstaande onderwerpen gekozen worden:

  • Gezonde leefstijl
  • Goede voeding; Eet jezelf fit!
  • Beter slapen
  • Stressreductie
  • Hormonen in balans
  • Goede werk-privé balans
  • Werken in wissel- & nachtdiensten

Medewerkers krijgen tijdens de sessies meer inzicht in het onderwerp (waarom is het één gezonder dan het ander?) en worden tegelijkertijd getriggerd om bewust naar hun eigen patronen te kijken. Deelnemers gaan naar huis met concrete tips die ze gelijk toe kunnen passen.

Doel van alle workshops & inspiratiesessies is het creëren van bewustwording op het gebied van gezond leven. Hoe kan de werknemer zijn eigen regie pakken en aan de slag om fit & gezond te blijven? Door als werkgever het goede voorbeeld te geven en medewerkers te ondersteunen om meer gezonde keuzes te maken, kun je actief werken aan het voorkomen van verzuim.

Groepstraject gezonde levensstijl

Een groepstraject is zeer geschikt voor medewerkers die naast bewustwording ook (stapsgewijs) toe willen werken naar een gezondere levensstijl. De interactie met collega’s is leuk en werkt extra motiverend om veranderingen door te gaan voeren.

Elke bijeenkomst wordt een nieuwe stap gezet in de richting van een gezondere levensstijl. Na afloop van elke sessie krijgen medewerkers concrete tips (afgestemd op hun persoonlijke situatie) waar ze mee aan de slag kunnen. De vorderingen worden tijdens de bijeenkomsten geëvalueerd en eventueel bijgestuurd. Indien gewenst kunnen er ook individuele sessies aan gekoppeld worden.

De medewerker krijgt maximale begeleiding om de juiste stappen door te voeren in zijn of haar levensstijl!

Het programma voor het groepstraject kan wat inhoud, tijdsduur en frequentie betreft, afgestemd worden op de wensen van de organisatie.

Individuele (vitaliteits)coaching

Coaching trajecten kunnen gericht zijn op mentale vraagstukken, bijvoorbeeld work-life balance, stressreductie of conflicthantering, maar ook op overige lifestyle thema’s, zoals gezond eten en bewegen. Vaak bestaat een individueel coaching traject uit een combinatie van deze onderwerpen en verschilt de focus per medewerker.

Doel is te allen tijde om die stappen te zetten die ervoor zorgen dat de medewerker beter in zijn vel komt te zitten, verzuim voorkomen wordt of re-integratie plaatsvindt. Een win-win situatie waarin de werknemer zich weer fit & gezond voelt en daarmee een productievere en duurzamere bijdrage kan leveren in zijn of haar rol binnen de organisatie.

Het aantal sessies kan per medewerker bepaald worden.

Reacties van bedrijven

'Eet jezelf (mentaal) scherp'! Dat was de kick off van de inspirerende lunch sessie die Michelle kort geleden verzorgd heeft bij Millford.

Er wordt zoveel geschreven over voeding. Wij vroegen ons af, wat zijn do's en don't naast alles hypes en trends binnen voeding? Michelle kon deze vragen goed beantwoorden omdat zij geen agenda heeft anders dan het overbrengen van haar visie/ missie: een gezonde levensstijl.


Onderwerpen die de reveu passeerden: Hoe kun je m.b.v. voeding/lifestyle zorgen dat je de hele dag geestelijk fit & creatief bent? Wat doet voeding met je concentratie?

Hoe ontstaan energydips? Hoe kun je dit inzicht vertalen naar producten? En weten wij wat we kopen?

Als psycholoog, voedingsdeskundige, stresscounselor en trainer Hormoonfactor kon Michelle vanuit verschillende invalshoeken de vele vragen beantwoorden. Als Millford zijnde zijn we al een heel eind op weg, maar kunnen we nog zeker wat stappen maken. Bedankt Michelle voor de goede inzichten die je ons team gegeven hebt.'

Sabrina Mantjes HR&Communications@Millford

Duurzame inzetbaarheid

U, als werkgever, kunt veel doen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers!

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op. Ik kom graag bij u langs om te bespreken welke mogelijkheden het beste aansluiten bij uw organisatie.