Fit & Vitaal programma

Vitans kan een compleet vitaliteitsprogramma voor jullie organiseren. Het is ook mogelijk om losse onderdelen te boeken zoals een workshop. Alle activiteiten kunnen zowel online als op de werklocatie aangeboden worden.

Vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma's wordt op maat gemaakt. Afhankelijk van de wensen van jullie organisatie en het beschikbare budget, wordt er een programma ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een jaarprogramma waarin elk kwartaal een ander vitaliteitsonderwerp gelanceerd wordt. Aan elk onderwerp kunnen diverse acties gehangen worden, zoals een kick-off sessie (live of in een vlog), blogs voor intranet, offline triggers in de vorm van posters of info-kaartjes in de kantine, workshops & inspiratiesessies en/of individuele coaching.

Workshops & inspiratiesessies

Mogelijke onderwerpen:

 • Gezonde leefstijl; in 10 stappen naar meer energie!
 • Goede voeding; Eet jezelf fit!
 • Beter slapen
 • Meer (dagelijkse) beweging
 • Rust in je hoofd (mentale veerkracht, energiebalans, ontspanning en mindfulness)
 • Stressreductie*
 • Hormonen in balans / overgangsklachten*
 • Goede werk-privé balans
 • Goede voornemens laten slagen
 • Werken in wissel- & nachtdiensten
 • Financiële gezondheid

Medewerkers krijgen tijdens de sessies meer inzicht in het onderwerp en worden tegelijkertijd getriggerd om bewust naar hun eigen patronen te kijken. Deelnemers gaan naar huis met concrete tips die ze gelijk toe kunnen passen.

Doel van alle workshops & inspiratiesessies is het creëren van bewustwording op het gebied van gezond leven. Hoe kan de werknemer zijn eigen regie pakken en aan de slag om fit & gezond te blijven? Door als werkgever het goede voorbeeld te geven en medewerkers te ondersteunen om meer gezonde keuzes te maken, kun je actief werken aan het voorkomen van verzuim.

*Deze workshops worden ook specifiek voor leidinggevenden aangeboden. Een belangrijk onderdeel van de sessie gaat dan over het herkennen van klachten bij werknemers en de stappen die je als leidinggevende kunt ondernemen.

Individuele (vitaliteits)coaching

Coaching trajecten kunnen gericht zijn op mentale vraagstukken, bijvoorbeeld work-life balance, stressreductie of conflicthantering, maar ook op overige lifestyle thema’s, zoals gezond eten en bewegen. Vaak bestaat een individueel coaching traject uit een combinatie van deze onderwerpen en verschilt de focus per medewerker.

Doel is te allen tijde om die stappen te zetten die ervoor zorgen dat de medewerker beter in zijn vel komt te zitten, verzuim voorkomen wordt of re-integratie plaatsvindt. Een win-win situatie waarin de werknemer zich weer fit & gezond voelt en daarmee een productievere en duurzamere bijdrage kan leveren in zijn of haar rol binnen de organisatie.

Het aantal sessies kan per medewerker bepaald worden.

Begeleiding naar een gezonde levensstijl

Reacties van bedrijven

'Eet jezelf (mentaal) scherp'! Dat was de kick off van de inspirerende lunch sessie die Michelle kort geleden verzorgd heeft bij Millford.

Er wordt zoveel geschreven over voeding. Wij vroegen ons af, wat zijn do's en don't naast alles hypes en trends binnen voeding? Michelle kon deze vragen goed beantwoorden omdat zij geen agenda heeft anders dan het overbrengen van haar visie/ missie: een gezonde levensstijl.


Onderwerpen die de reveu passeerden: Hoe kun je m.b.v. voeding/lifestyle zorgen dat je de hele dag geestelijk fit & creatief bent? Wat doet voeding met je concentratie?

Hoe ontstaan energydips? Hoe kun je dit inzicht vertalen naar producten? En weten wij wat we kopen?

Als psycholoog, voedingsdeskundige, stresscounselor en trainer Hormoonfactor kon Michelle vanuit verschillende invalshoeken de vele vragen beantwoorden. Als Millford zijnde zijn we al een heel eind op weg, maar kunnen we nog zeker wat stappen maken. Bedankt Michelle voor de goede inzichten die je ons team gegeven hebt.'

Sabrina Mantjes HR&Communications@Millford

Duurzame inzetbaarheid

U, als werkgever, kunt veel doen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers!

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op. Ik kom graag bij u langs om te bespreken welke mogelijkheden het beste aansluiten bij uw organisatie.

Overige gegevens

KVK:     63194945

BTW:    NL001817522B67

Disclaimer                  Algemene Voorwaarden

Sitemap                        Privacy Statement

Contact

VITANS - Michelle Tans

Praktijk: Stationsstraat 1-E-1, 2371 SH Roelofarendsveen

Connect

© VITANS 2023