Welke vorm van sport is het beste voor je gezondheid?

Deze week stond VITANS in de krant van Hier! in de regio (Kaag en Braassem/Nieuwkoop).

Hier! in de regio

Ze hadden een special met als thema ‘gezond en fit het nieuwe jaar in!’. Natuurlijk wilde ik daar graag een bijdrage aan leveren!

Hieronder kun je het volledige artikel lezen. 

Een fit en gezond leven binnen handbereik

Om je fit en gezond te voelen hoef je geen streng dieet te volgen of extreem veel te sporten. Sterker nog beide zijn niet goed voor je gezondheid en al helemaal niet lang vol te houden.

De oplossing zit in het vinden van een gezonde levensstijl die jij met gemak de rest van je leven vol kunt houden. Uitgangspunt daarbij is dat die levensstijl afgestemd moet zijn op jou. Het moet passen bij wie jij bent en het leven dat jij leidt.

Ik krijg in mijn praktijk vaak de vraag welke vorm van sport het beste is voor je gezondheid. Mijn antwoord: kracht- en intervaltraining! En dat heeft alles met spieren en hormonen te maken.

Extra spieren zorgen niet alleen voor een verhoogde stofwisseling, maar ook voor een betere bloedsuikerspiegel! Daarnaast worden tijdens kracht- en intervaltraining juist die hormonen gestimuleerd die zorgen voor vetverbranding en herstel van je lichaam. Op een gezonde manier afvallen dus!

En ook belangrijk; kies na je training voor een maaltijd met vooral gezonde vetten en eiwitten, anders wordt het positieve hormonale effect namelijk weer teniet gedaan.

Hormonen spelen een grote rol in ons lichaam. Zijn je hormonen uit balans dan kun je daar aardig wat hinder van ondervinden, zowel fysiek als mentaal. Het analyseren van de hormoonbalans is daarom een standaard onderdeel bij de begeleiding van mijn cliënten.

Wil jij jouw levensstijl (voeding, beweging, ontspanning) eens onder de loep nemen? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis. Samen brengen we in kaart welke klachten er spelen en wat je graag zou willen bereiken.

Ik begeleid je om stapsgewijs de juiste verandering door te voeren, zodat je je weer fit en gezond gaat voelen! Meer informatie: www.vitans.nl

Zie ook www.hierinderegio.nl.


Tue, 31 January