Relaxed de feestdagen door

Kijk jij met gemengde gevoelens uit naar de feestdagen? Leuke en gezellige dagen met familie en vrienden gaan meestal gepaard met veel eten en drinken. En dat is na afloop vaak zichtbaar op de weegschaal.

Ik krijg in mijn praktijk dan ook regelmatig vragen als ‘hoe pak ik dat nou aan tijdens de feestdagen? Heb je een gezond kerstmenu voor me?’.

Op die tweede vraag kan ik heel snel antwoord geven: ‘Nee!’. Als jouw gezondheid afhangt van het diner tijdens de kerstdagen dan gaat er iets niet goed tijdens de rest van het jaar!

Want…

kaneel en sterren

 

het gaat niet

om wat je eet

tussen Kerst en Oud & Nieuw,

maar...

om wat je eet

tussen Oud & Nieuw en Kerst!

 

Geniet en relax dus vooral tijdens die feestdagen! Gezellig samen zijn, wellicht wat bezinning en ja ook een kerstkransje teveel. Daar zijn deze dagen voor bedoeld!

Waar het vaak misgaat is dat de kerstdagen een ‘vrijbrief’ zijn om 2 weken lang los te gaan. En dan ga je het echt merken op je weegschaal en ongetwijfeld gelijk balend het nieuwe jaar in. Hmmm…dat is natuurlijk geen relaxed begin!

Kijk dit jaar eens of je een balans kunt vinden tussen genieten tijdens de feestdagen en de dagen er omheen gewoon gezond te eten en ook wat te bewegen. Eet meer fruit en groente en klets lekker verder met familie en vrienden tijdens een wandeling. Je zult zien dat het dan wel meevalt met de kilo’s en je je bovendien een stuk fitter voelt tijdens die dagen!

Wil je daarna aan de slag met die dagen tussen Oud & Nieuw en de kerst, neem dan contact op. Een traject bij VITANS betekent meer balans in je voeding, geen jojo-en, lekkerder in je vel en een gezond gewicht dat bij jou past. Een gezonde levensstijl die jij met gemak vast kunt houden!

Vitans biedt ook vitaliteitstrajecten aan voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan vitaliteitscoaching en workshops met onderwerpen als gezonder eten, beter slapen en stressreductie. Gun jij jouw collega's een fitter en gezond nieuw jaar, dan kom ik graag in contact met jou, de eigenaar van het bedrijf en/of de HR manager om de mogelijkheden te bespreken. Meer informatie...

Wed, 21 December