Kennismaken met...een praktijk voor gezond leven!

Afgelopen week stond ik de rubriek 'kennis maken met...' in het magazine Hier! in de Regio (Kaag en Braassem/Nieuwkoop). Hieronder kun je het volledige interview lezen.

Kennismaken met…

Michelle Tans van VITANS, een praktijk voor gezond leven. Door middel van persoonlijke begeleiding helpt Michelle mensen om weer lekker in hun vel te zitten. Letterlijk en figuurlijk!

Hier! in de regio

In grote lijnen weten we wel hoe we gezonder kunnen leven. Maar Michelle merkt dat er ook veel onduidelijkheid is door de enorme hoeveelheid aan (soms tegenstrijdige) informatie. “Op dat vlak probeer ik mensen helderheid en inzicht te geven. Maar je hebt er niet zoveel aan als je vervolgens niets met die kennis doet. Dat is wat veel mensen lastig vinden en ik help hen juist om in actie te komen.”

Voor verschillende klachten

Michelle helpt mensen met bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, darmklachten, overspannenheid, overgangsklachten, een trage schildklier, overgewicht, slaapproblemen en diabetes om zich fitter en gezonder te voelen. Ook bedrijven kloppen bij VITANS aan. “Ik vind het mooi om te zien dat steeds meer bedrijven willen investeren in de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Een gezonde en energieke medewerker kan zich beter concentreren, is scherper en creatiever en bovendien een leukere collega!”

Advies op maat

Iedere persoon is anders en daarom biedt Michelle begeleiding op maat. “Ik verdiep me goed in het leven van de ander. Hoe ziet het eetpatroon er uit, wordt er medicatie gebruikt, hoeveel beweegt iemand, welke klachten spelen er? Ik stel ook veel vragen over de levensinvulling. Hoe meer ik van de ander weet, des te beter ik mijn advies op zijn of haar leven kan afstemmen. Er is tenslotte niet één recept voor iedereen!” Michelle laat haar cliënt een levensstijldagboek bijhouden. “Het zelf in kaart brengen van die informatie is een belangrijke stap en zorgt voor meer bewustwording.” Ook kijkt ze uitgebreid naar de motivatie. Waarom wil iemand zo graag veranderen? Samen met de cliënt gaat ze stapsgewijs aan de slag. De stappen moeten groot genoeg zijn om iets teweeg te brengen en klein genoeg om ze als routine in te gaan passen in het persoonlijke leven. Stap voor stap bereiken mensen zo een gezonde levensstijl, die bij hen past en die ze met gemak de rest van hun leven vol kunnen houden.

Diverse achtergrond

Hier! in de regio

“Als psycholoog, voedingsdeskundige, stresscounselor en hormoonbalanstrainer kijk ik naar het totaalplaatje. Je kunt bijvoorbeeld nog zo gezond eten en veel bewegen, als je stijf staat van de stress, dan zal je niet lekker in je vel zitten. Voeding en hormonen hebben direct en indirect zoveel invloed op ons lichaam; fascinerende materie vind ik dat! Is gedragsverandering nodig, dan is ook het doorgronden van patronen belangrijk. Door mijn diverse achtergrond kan ik goed inspelen op wat de ander nodig heeft om stappen te kunnen gaan zetten.”

Tue, 14 February