Artikel over VITANS in het Leiderdorps Weekblad

Vorige week stond ik met een leuk artikel in het Leiderdorps Weekblad. De volledige tekst kun je hieronder terugvinden.

Artikel Leiderdorps Weekblad

Fit en gezond het nieuwe jaar in

Heel veel klachten zijn met een gezonde levensstijl positief te beïnvloeden. Dat is het uitgangspunt van VITANS, praktijk voor gezond leven. Het is vaak best lastig om op dit vlak de juiste stappen te zetten. Michelle van Vitans helpt mensen om inzicht te krijgen en vervolgens ook in actie te komen.

Michelle is psycholoog en heeft zich de afgelopen jaren in voeding en hormonen verdiept. “Ik raakte enorm geïnspireerd door de nieuwe inzichten en stap voor stap ben ik ze gaan doorvoeren in mijn eigen levensstijl. Dat heeft me veel gebracht; ik ben niet alleen slanker dan ooit maar voel me vooral ook veel fitter en energieker! En het mooie is dat als je de juiste dingen eet, je echt geen honger hoeft te hebben om lekker in je vel te zitten.” Het gaat om het totaalplaatje; voeding, beweging & ontspanning. Door haar veelzijdige achtergrond kan Michelle goed inspelen op wat de ander nodig heeft om stappen te kunnen gaan zetten.

Elk persoon is anders en daarom is haar begeleiding maatwerk. “Ik verdiep me goed in het leven van de ander. Hoe ziet het eetpatroon er uit, hoeveel beweegt iemand, worden er medicijnen gebruikt en welke klachten/wensen spelen er? Hoe meer ik van de ander weet, des te beter ik mijn advies op zijn of haar leven kan afstemmen. Er is tenslotte niet één recept voor iedereen!” Samen met haar cliënten gaat ze stapsgewijs op weg naar een gezonde levensstijl, die bij hen past en die ze met gemak de rest van hun leven vol kunnen houden.

Wil jij meer energie, beter slapen, minder (hormonale) klachten en een gewicht dat bij jou past? Ben je die hoofdpijn, overspannenheid en darmklachten zat? Kortom: wil jij weer lekker in je vel zitten? Kom dan in actie en laat je levensstijl eens onder de loep nemen! Michelle start met het in kaart brengen van je huidige levensstijl. Van daaruit kijkt ze wat nodig is, zodat jij je weer fit gaat voelen. Dat kunnen aanpassingen op het gebied van voeding, beweging en/of stressreductie zijn. ‘Veel mensen vinden het moeilijk om hun gedrag te veranderen. Daarom maak ik gebruik van een stapsgewijze methode. Die methode zorgt ervoor dat nieuwe routines worden geleerd en de kans om terug te vallen in oude gewoontes veel kleiner wordt. Veel cliënten zeggen: ‘ik voel me veel beter en het voelt helemaal niet als een dieet!’

Afspraken vinden altijd plaats bij de cliënt thuis. Vitans is te bereiken via tel.nr 06-12459735. Zie ook de website: www.vitans.nl.

Mon, 13 November