Zalm met groene asperges en tomaatZalm met groene asperges en tomaat

2 pers

2 stukken zalmfilet

350 gr groene asperges

250 – 400 gr cherry tomaatjes

1 teen knoflook

Verse basilicum (optioneel)

Geroosterde pijnboompitten (optioneel)


Oven 200 ºC.

Vet een bakblik in met wat olijfolie. Leg de zalmfilets erin en bestrooi met wat peper en dille. Zet 5 minuten in de oven.

Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges en halveer de cherrytomaatjes.

Snijd de knoflookteen heel fijn en meng dit met wat olijfolie, peper en zout.

Haal het bakblik uit de oven. Voeg de asperges en tomaten toe en verdeel het knoflookmengsel er goed overheen.

Zet het bakblik nog 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd eventueel met wat fijngesneden basilicum en geroosterde pijnboompitten.