Savooikool met gehaktvullingSavooikool

3 personen

1 savooikool

500 gr gehakt

1 ui

2 knoflooktenen

2 middelgrote wortels

300 gr champignons

100 gr groene olijven (zonder pit)

Kruiden (bijv. oregano, tijm, basilicum)


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal 8-10 buitenste bladeren van de savooikool. Breng een brede pan (met deksel) met water aan de kook.

Doe een paar bladeren in de pan en kook gedurende 5 minuten met de deksel erop. Haal ze daarna uit het water en laat ze uitlekken. Kook de volgende bladeren etc. Bewaar het mooiste en grootste blad voor bovenop de schotel.

Snipper de ui en hak de knoflook en champignons fijn. Stoof ze in olijfolie.

Rasp de worstels en voeg deze toe. Laat 3 minuten stoven.

Hak de groene olijven grof.

Doe de inhoud van de pan in een grote kom en voeg de olijven en het rauwe gehakt toe. Voeg peper en zout toe en eventueel andere kruiden. Goed mengen.

Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie.Verspreid de savooikoolbladeren over de bodem en laat ze langs de wanden omhoog lopen.

Doe de helft van het gehakt erin en dan een laag met savooikool bladeren. Goed aanduwen.

Dan de andere helft van het gehakt. Vouw de schotel dicht met de bladeren en leg één blad bovenop.Giet er een beetje olijfolie overheen en dek de schotel af met aluminiumfolie.

Zet de schotel 20-30 minuten in de oven. De laatste 10 minuten zonder folie.

Bron: Puur Pascale - Pascale Naessens