Restjes dinerRestjes diner

Groentes 

Spelt of zilvervliesrijst

Stukje vis, kip of vlees

kruidenDoor het winterse weer wilde ik niet met de auto op pad en was ik even aangewezen op wat ik nog in huis had. Dat was nog best wat, ik had donderdag namelijk nog een biologisch groentepakket aan huis ontvangen. Normaal gesproken ben ik echter niet zo'n ster in improviseren, maar deze keer ontstond er een bijzonder lekkere maaltijd. Ik ga dit zeker nog een keer maken.

Ik had de volgende restjes nog in huis: stukje courgette, oesterzwammen, palmkool (variant van boerenkool). Verder een aantal ingrediënten die ik standaard op voorraad heb: ui, knoflook, kruiden, spelt. En een stukje groente gehaktbrood uit de vriezer.

Deze groentes zijn toevallig allemaal direct te roerbakken. Gebruik je wortel of boontjes, dan kun je deze even een paar minuten koken of stomen. Ik heb eerst het uitje en de knoflook gebakken en daarna de paddenstoelen toegevoegd. Zodra die een beetje begonnen te kleuren, heb ik de courgette en de palmkool toegevoegd. Je kunt dit uiteraard met alle soorten groentes doen!

Ondertussen heb ik de spelt gekookt en het gehaktbrood opgewarmd.

De groenteschotel heb ik op smaak gebracht met peper, zout, kurkuma, gember, chilivlokken en wat tamari (glutenvrije sojasaus). De spelt heb ik er doorheen geroerd.

Super lekker met het gehaktbrood erbij! Mij krijgen ze niet gek met het winterse weertje ;-)!