Quinoa met makreel en paddenstoelen
2 personen
150 gram quinoa
350 gram paddenstoelen (mix van verschillende soorten)
1 avocado
200 gram gerookte makreel
150-200 gram linzen (gekookt)
100 gram sla (mix)
Stukje komkommer
10 cherrytomaatjes
1 ui (in reepjes)
1 teen knoflook (in stukjes)
Tamari (of sojasaus)
Spoel de quinoa goed af en kook met 225 ml water in 10 minuten gaar.
Bak de ui en knoflook met olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze bruin. Doe er op het laatst wat tamari bij.
Snijd de avocado in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in stukjes.
Spoel de linzen af, tot deze niet meer schuimen. Doe alles in een kom. Voeg de quinoa (iets afgekoeld) toe en wat tamari.
Verdeel de sla over de borden. Schep de quinoa erop en verdeel stukjes makreel en de paddenstoelen over de quinoa.