Pittige tempé groenten uit de oven
2 personen
1 bloemkool
1 grote zoete aardappel (ongeveer 400 gram)
1 el komijnpoeder
250 g tempé
2 el sambal
3 el Griekse yoghurt
Peterselie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakblik.
Snijd de bloemkool in roosjes en de zoete aardappel in stukjes.
Meng de bloemkoolroosjes met het komijnpoeder en leg ze op de bakplaat. Leg daarnaast de zoete aardappel en besprenkel beiden met olie, peper en zout.
Bak de bloemkool en de zoete aardappel zo'n 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tempé in reepjes en meng ze met de sambal en 2 eetlepels olie. Zorg dat alle kanten bedekt zijn.
Leg de tempé bij de bloemkool en de zoete aardappel op de bakplaat en bak het geheel nog zo'n 20 minuten. Draai alles halverwege een keer om.
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat peper, zout en peterselie.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel alles over twee borden en maak af met de Griekse yoghurt en extra peterselie
Bron: chickslovefood.nl