OOmelet met groenten en kruidenmelet met groenten en kruiden

Gezond & lekker lunchen hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Het wordt buiten weer wat koeler en dan is iets warms voor de lunch ook weer een keer lekker. En wat is er makkelijker dan een omeletje? Maar dan natuurlijk wel met heerlijk veel groente!

Geen ingewikkeld recept, maar gewoon kijken wat er nog in je koelkast ligt. Een paprika, wat champignons, een beetje andijvie of boerenkool, een paar cherry tomaatjes, een stukje courgette. Het maakt niet uit, het is allemaal geschikt voor jouw omelet!

Bak de groenten kort aan in je pan. Start eventueel met een gesnipperd uitje dat geeft wat extra pit. Voeg kruiden toe, bijvoorbeeld wat oregano, tijm, kurkuma, basilicum, peper…wat jij lekker vindt. Klop in een kommetje 2 eitjes los met een beetje water of wat plantaardige melk en wat peper en zout en eventueel nog wat kruiden. Voeg het ei toe aan de pan en laat op middelhoog vuur gaar worden. Leg de deksel op de pan, dan hoef je de omelet niet om te draaien. Je kunt op het laatst nog wat olijven, een beetje geraspte kaas en/of wat verse kruiden zoals peterselie toevoegen.

Zo klaar, lekker & gezond! Enjoy.