Linzensalade met tomaat en blauwe bessenlinzensalade met tomaat en blauwe bessen

2 pers

500 g mix van gele/oranje/rode cherrytomaten

4 el olijfolie

Gedroogde oregano

400 g linzen

150 g blauwe bessen

15 g basilicum

1 el balsamicoazijn

1 tl dijonmosterd

40 g pistachenoten

Rucola


Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met oregano en zout. Besprenkel met wat olie. Zet ca. 45 min in de oven.

Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Doe wat rucola in een grote kom en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg de linzen, 2/3 van de blauwe bessen en 2/3 van de in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe.

Haal de tomaten uit de oven. Klop de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en eventueel wat peper en zout tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Serveer de salade met de noten en de rest van de blauwe bessen en basilicum.

Bron: www.allerhande.nl