Golden Milk (met kurkuma)

In mijn biologisch pakket van Kievitamines zat deze keer verse kurkuma. Kurkuma zit in kerrie en zorgt voor de mooie gele kleur, maar is daarnaast ook heel gezond. Het werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt de lever om zijn werk te doen. Daarvoor is het wel van belang om de kurkuma te combineren met zwarte peper zodat ons lichaam het goed op kan nemen. Golden milk (drankje met kurkuma) wordt in India vaak in de ochtend gedronken. Persoonlijk vind ik dit drankje minder geschikt voor de ochtend, maar op een later tijdstip op een koude winterse dag is het zeker een aanrader!

1 glasVerse kurkuma


Klein stukje verse kurkuma*

Plantaardige melk (bijv. amandel- of kokosmelk)

Kurkuma poeder

Verse peper

Honing

Kokosolie

Kardemompeulen, kaneel en gember (optioneel)

*Heb je geen verse kurkuma gebruik dan meer poeder

Rasp of snijd de kurkuma in kleine stukjes en doe dit in een steelpannetje.

Giet er een half kopje water en een half kopje melk bij, een snuf verse zwarte peper en een snuf kurkumapoeder. Je kunt eventueel ook nog wat kaneel (stokje of poeder), (geplette) kardemompeultjes en/of gember (vers of poeder) toevoegen.

Breng aan de kook en daar daarna het vuur uit. Laat 5 minuten staan.

Zeef de melk boven een glas. Voeg een beetje honing en een mespuntje kokosolie toe.