Over VITANS

Professionele begeleiding naar gezonde levensstijlAls afgestudeerd (neuro)psycholoog heb ik me altijd al bezig gehouden met mensen en hun beweegredenen. Ook op het gebied van gezonde levensstijl spelen persoonlijke motivatie en drijfveren een belangrijke rol. Waarom vindt de ene persoon het bijvoorbeeld heel vanzelfsprekend om gezond te leven, terwijl het een ander ontzettend veel moeite kost?

Hoewel ik de afgelopen jaren in andere branches werkzaam ben geweest is die interesse nooit verdwenen. Mijn belangstelling voor gezonde voeding is pas veel later ontstaan. Hoewel ik het leuk vond om te koken, richtte ik mij daarbij meer op de smaak van een gerecht dan op de aanwezigheid van gezonde ingrediënten.

Een paar jaar geleden kwam er toevallig een boek over voeding en gezondheid op mijn pad. Tijdens het lezen dacht ik steeds; de relatie tussen voeding en gezondheid is zo logisch! Dat ik me dat nooit eerder gerealiseerd heb.

Mijn aandacht was getrokken en ik kocht het een na het andere boek. Daarna volgden opleidingen op voedings- en gezondheidsgebied. Ik raakte enorm geïnspireerd door de nieuwe inzichten en stap voor stap ben ik ze gaan doorvoeren in mijn eigen levensstijl. Dat heeft me veel gebracht; ik ben niet alleen slanker dan ooit maar voel me vooral ook veel fitter en energieker! En het mooie is dat als je de juiste dingen eet, je echt geen honger hoeft te hebben om lekker in je vel te zitten.

Recente onderzoeken laten zien dat we met behulp van een gezonde levensstijl veel meer invloed uit kunnen oefenen op onze gezondheid dan we dachten. Dat is prachtig nieuws! Natuurlijk is niet alles te voorkomen, maar gezond leven zorgt ervoor dat de kans op diverse welvaartsziekten zoals bepaalde vormen van kanker, obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten wel kleiner wordt. En ben je ziek dan kan een gezonde levensstijl een positieve rol vervullen bij het herstelproces.

Ik heb er mijn werk van gemaakt om anderen ook te laten ervaren wat een gezonde levensstijl voor je kan doen, nu en in de toekomst. Als psycholoog, voedingsdeskundige, stresscounselor en trainer Hormoonfactor analyseer ik niet alleen je voedingspatroon, maar kijk ik ook naar verbetermogelijkheden op het gebied van beweging en ontspanning. Stap voor stap begeleid ik je zo naar een gezondere levensstijl!

Neem contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.