Bonenschotel met kabeljauw

2 persBonenschotel met kabeljauw

1 pot bonenmix (kidney, bruine en witte bonen)

250 gr cherry tomaatjes

1 aubergine

1 gele paprika

1 tl gemalen komijn

Dille

30 gr gedroogde abrikozen (optioneel)

30 gr blanke amandelen

2 stukken kabeljauw


Oven 200 ºC.

Spoel de bonen goed af, laat ze uitlekken en dep ze droog.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bonen erover. Halveer de aubergine in de lengte, snijd in plakjes van ½ cm en meng door de bonen. Voeg de tomaten en de stukjes gele paprika toe.

Besprenkel alles met wat olijfolie en strooi er komijn, peper en zout erover. Zet de bakplaat 15-18 minuten in de oven.

Roer alles even goed door en leg de kabeljauw op de groenten. Strooi er wat peper, zout en dille en een beetje olijfolie over. Plaats de bakplaat nog 12 minuten in de oven.

Optioneel: laat de abrikozen 10 minuten wellen in kokend water. Snijd ze daarna in kleine stukjes.

Rooster de amandelen gedurende 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.

Serveer de bonenschotel met de stukjes abrikoos en de amandelen.