Boekweit salade met radijs
jes, aspergetips, wortel en erwten
2 personen
100 gr boekweitkorrels
1 bakje aspergetips
10 radijsjes
150 gr (diepvries) erwten
3 kleine wortels of 1 grote winterpeen
1 el tamari (=glutenvrije sojasaus)
Pompoenpitten
Knoflookpoeder
Peterselie
Citroensap
Spoel de boekweit goed af. Kook de boekweit gedurende 8 minuten en laat goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de wortel in dunne plakjes en kook ze in een ruime pan met water gedurende 3 minuten. Voeg dan ook de aspergetips en de erwten toe en laat nog 3 minuten koken. Spoel af onder koud stromend water.
Snijd de radijsjes in smalle plakjes en doe ze in een grote saladekom. Voeg de boekweit toe en de gekookte groenten. Voeg 1 el tamari toe, knoflookpoeder, peper en zout, wat olijfolie en citroensap naar smaak.
Knip een ruime hoeveelheid peterselie fijn en roer door de salade.
Serveer de salade met pompoenpitten.