Hoe bewust ben jij van je gezondheid?

Gezonder leven begint Bewustwording altijd met bewustwording. Wat doe ik nu, hoe voel ik me daarbij en wat zou ik graag anders willen?

Het valt mij op dat veel mensen niet bewust stilstaan bij hoe ze zich voelen. Dat heeft natuurlijk ook veel te maken met de huidige maatschappij waarin we doorgaans veel haast hebben en weinig tijd voor bezinning.

Hoe gaat dat bij jou? Laat jij een gevoel van vermoeidheid toe of ben je te druk om het op te merken? En hoe voel jij je bijvoorbeeld na het eten? Ben je lekker verzadigd of heb je vaak een opgeblazen gevoel? Ik heb een ‘after-dinner-dip’, hoor je mensen wel eens zeggen. Best gek eigenlijk! Je zou verwachten dat als je je lichaam voedt met voedingsstoffen dat je daar juist energie van zou moeten krijgen. Het komt erop neer dat we dit soort gevoel gewoon zijn gaan vinden en er weinig tot geen aandacht aan besteden.

Kijk eens kritisch naar jouw gevoel! Hoe fit ben je eigenlijk en hoe vaak hoor jij jezelf zeggen dat je moet ‘uitbuiken’ of een ‘after-dinner of lunch-dip’ hebt? En hoe zit dat met andere klachten en kwaaltjes?

Natuurlijk als klachten nadrukkelijk aanwezig zijn, dan ondernemen we actie! Meestal betekent dit een bezoek aan de huisarts. Die stelt hopelijk een diagnose en schrijft indien nodig medicatie voor. In veel gevallen is een bezoek aan de huisarts of het gebruik van medicatie echter te voorkomen door eerder alert te zijn op hoe je je voelt! En je vervolgens af te vragen welke stappen jij zelf op natuurlijke wijze kunt zetten om klachten te verhelpen of - liever nog - te voorkomen.

Elke cliënt die ik begeleid is anders, maar bewustwording speelt altijd een centrale rol in het behandeltraject. Voorafgaand aan de eerste afspraak vult de cliënt diverse vragenlijsten in. Daarmee probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de cliënt en zijn of haar leven. In alle opzichten; werk, daginvulling, gezinssamenstelling, voedingspatroon, beweging. Daarnaast stel ik veel vragen over slaap, ontlasting, vermoeidheid, stress en andere mogelijke klachten. Zeer informatief voor mij, maar ook een belangrijke fase voor de cliënt zelf. Bewustwording! Hoe gaat het eigenlijk met mij en wat doe ik?

Als we dat allemaal in kaart hebben, dan volgt een ander belangrijk onderdeel. Wat wil jij? En waarom? Wat is jouw drijfveer/motivatie om te willen veranderen? Veranderen is niet altijd gemakkelijk en gaat met ups en downs. Juist als het even tegenzit, is heel belangrijk om je motivatie en je wensen goed in beeld te houden.

Als psycholoog, hormoonbalanstrainer, voedingsdeskundige en stresscounselor kijk ik zo breed mogelijk naar jouw situatie. Tijdens de begeleiding komen de volgende onderwerpen voorbij:

  • Bewustwording:

Ik help je om je meer bewust te worden van je gezondheid en je levensstijl.

  • Invloed

Ik laat je zien welke invloed je zelf hebt op je gezondheid.

  • Informatie & inzicht

Ik vertel je niet zo maar wat je wel en niet moet doen, maar probeer je vooral m.b.v. achtergrondinformatie inzicht te geven zodat je ook in      de toekomst zelf gezonde keuzes kunt maken.

  • Stapsgewijs veranderen

Ik begeleid je om stap voor stap veranderingen door te voeren in jouw levensstijl.

  • Monitoren

Ieder mens is anders; wat voor jou werkt, hoeft niet persé ook voor een ander te werken. Tijdens het traject monitoren we dus continu. Hoe       voel je je? Heeft een verandering het gewenste effect? Is het in te passen in jouw leven? Waar zitten we op de goede weg en waar moeten       we bijsturen?

Het is een gezamenlijke zoektocht naar een gezonde levensstijl waar jij je goed bij voelt en die je met gemak de rest van jouw leven vol kunt houden!

Zou jij ook bewuster stil willen staan bij jouw gezondheid en de stappen die jij zelf kunt zetten om je gezond te voelen, nu en in de toekomst? Neem dan eens contact met me op om te kijken wat ik voor je zou kunnen betekenen!