Hoe gezond ben jij?

Vorige week was ik bij Grant Thornton in Leiden voor een lunchsessie.

Deze sessie stond volledig in het teken van het onderwerp ‘hoe gezond ben jij?’ en 'hoe kun je nog gezonder worden?'.

Als je gezond wilt leven, moet je wat mij betreft letten op 3 onderdelen:Grant Thornton

  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning

Je kunt nog zo gezond eten en regelmatig bewegen, als je daarnaast structureel stijf staat van de stress, is je lichaam niet in balans en daarmee niet optimaal gezond.

Het is mooi om te zien dat er tegenwoordig veel meer aandacht is voor gezond leven. Daarmee is nog niet gezegd dat iedereen het ook doet, maar er is vaak wel al een stukje bewustwording aanwezig.

Tijdens deze sessie is de beginvraag ‘hoe gezond ben jij?’. Een deel van de aanwezigen is zo eerlijk om toe te geven dat ze zichzelf op een schaal van 1-10 helemaal niet zo’n hoog cijfer zouden geven voor gezondheid. Centrale vraag is dan: ‘wat doe jij om weer gezond te worden?’.

Gelukkig zijn er ook deelnemers die zich topfit voelen. Zij krijgen de vraag: ‘wat doe jij om gezond te blijven?’. Je ziet namelijk helaas te vaak dat mensen pas in actie komen als er al klachten zijn. Veel beter is het om preventief met gezondheid bezig te zijn en er voor te zorgen dat je klachten voor bent.

Gedurende een half uur worden de medewerkers uitgedaagd om hun eigen gezondheid eens kritisch onder de loep te nemen. Diverse onderwerpen op gezondheidsvlak passeren de revue, uiteenlopend van voeding tot slaapgedrag. Telkens aangevuld met de vraag ‘welke gezonde boost kan jouw leven gebruiken?’.

Na afloop wordt aan alle aanwezigen een checklist uitgedeeld. Daarmee kan iedereen in grote lijnen evalueren hoe gezond hun eigen levensstijl op dit moment is. En dan is het tijd om bewustwording om te zetten in actie!

Weet jij welke gezonde boost jouw leven kan gebruiken? Neem jezelf dan voor om vanaf morgen in ieder geval één ding te veranderen!

Succes!

Wil jij het nieuwe jaar ook starten met een gezondheidscheck? Dit kan privé, maar ook samen met collega’s. Neem gerust contact met me op voor het bespreken van de diverse mogelijkheden.