Fit, alert & vrolijk op je werk

Duurzame inzetbaarheidAls je gezond leeft, voel je je fitter en energieker. Dat is inmiddels een bekend verhaal. Maar heb je je al eens gerealiseerd dat een gezonde levensstijl ook invloed heeft op hoe alert je bent op je werk? Een afterlunch-dip kan ervoor zorgen dat je minder scherp bent tijdens die belangrijke meeting of dat je een fout maakt bij het opstellen van een offerte. En toch wordt hier door werkgevers nog steeds erg weinig aandacht aan besteed!

Doorgaans wordt er door bedrijven wel gekeken naar (mentale) onderwerpen zoals voldoende uitdaging, gezonde werkdruk en een leuke werksfeer. Voeding wordt echter meestal buiten beschouwing gelaten. En dat is zonde, want hoe je eet kan van invloed zijn op je energieniveau en ook op allerlei processen in je hersenen (geheugen, leercapaciteit, concentratie, stemming). Op dat vlak valt vaak nog veel winst te behalen!

Mijn praktijk VITANS begeleidt zowel particulieren als bedrijven op het gebied van gezonde levensstijl. Voor bedrijven organiseer ik workshops, groepstrajecten en individuele coaching. Allemaal met als thema 'gezond leven'. Echt een investering in de gezondheid en de duurzame inzetbaarheid van waardevolle medewerkers. Een gezonde en energieke medewerker kan zich beter concentreren, is scherper in zijn werk en bovendien een leukere collega!

Wordt er op jouw werk nog geen aandacht aan dit onderwerp besteed, stuur dit artikel dan door naar je werkgever of één van je collega’s die zich bezighoudt met personeelszaken. Geef je zelf leiding aan een groep mensen en wil je optimale resultaten behalen, neem dan contact op. In een persoonlijk gesprek vertel ik graag meer over de diverse mogelijkheden.