Je hebt veel meer invloed op je gezondheid dan je denkt!

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) wordt maar liefst 75 % van alle welvaartsziekten veroorzaakt door onze eigen levensstijl! good thingsEn over welke welvaartsziekten hebben we het dan? Diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, reuma en bepaalde vormen van kanker!

Wil je – al chips etend – liever op de bank blijven zitten, dan word je niet blij van dit bericht. Bij ziekte onze genen de schuld geven is in veel gevallen dus echt te makkelijk!

Ik vind het persoonlijk fantastisch nieuws; we hebben veel meer invloed op onze gezondheid dan we dachten! Maar dan moeten we wel in actie komen en andere keuzes gaan maken. Want voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!

Wat kun je zelf doen om je levensstijl te verbeteren?

  • Gezonder eten

        Zorg voor meer variatie in je voeding en eet niet te veel.

  • Voldoende bewegen

        Plan meerdere beweegmomenten in de week en zit niet te lang achter elkaar.

  • Regelmatig ontspannen

        Veel mensen ervaren vaak te veel stress in hun leven. Kijk eens kritisch of het ook anders kan en maak voldoende tijd voor ontspanning.

Natuurlijk is niet alles te voorkomen, maar gezond leven zorgt ervoor dat de kans op diverse welvaartsziekten wel kleiner wordt. En ben je ziek dan kan een gezonde levensstijl een positieve rol vervullen bij het herstelproces.

Ik heb er mijn werk van gemaakt om anderen te laten ervaren wat een gezonde levensstijl voor je kan doen, nu en in de toekomst. Als psycholoog, voedingsdeskundige, stresscounselor en trainer Hormoonfactor analyseer ik niet alleen je voedingspatroon, maar kijk ik ook naar verbetermogelijkheden op het gebied van beweging en ontspanning. Stap voor stap begeleid ik je zo naar een gezondere levensstijl!

Neem contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.