Biefstuksalade Biefstuksalade

2-3 pers

2 biefstukjes

150 gr gemengde sla

300 gr sperziebonen

200 gr cherrytomaten

125 gr taugé

1 rode ui

150 ml kokosmelk

1 teentje knoflook

2 el oestersaus

2 el ketjap manis

2 tl sambal

Handje gehakte cashewnoten


Halveer de sperziebonen en blancheer ze kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en snijd in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de biestukpuntjes toe en bak ze rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de biefstuk gebakken hebt.

Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

Zet de pan uit, voeg de biefstuk toe en meng goed.

Verdeel de gemende sla over 2 of 3 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

Verdeel de biefstuk over de salade en garneer met wat gehakte cashewnoten.

Bron: uitpaulineskeuken.nl