Fit & Vitaal programma's

Vitans kan workshops, groepstrajecten en individuele coaching op levensstijlgebied voor u verzorgen. Alle programma’s kunnen op de werklocatie aangeboden worden.

Workshop gezonde levensstijlBegeleiding naar een gezonde levensstijl

Tijdens de workshop komen diverse onderwerpen aan bod die op een interactieve wijze behandeld worden. Medewerkers krijgen meer inzicht in wat een gezonde levensstijl inhoudt en worden tegelijkertijd getriggerd om bewust naar hun eigen patronen te kijken. De workshop biedt concrete tips waarmee de medewerker zijn of haar levensstijl gelijk een gezonde boost kan geven!

Het programma voor de workshop kan volledig afgestemd worden op uw wensen.

Groepstraject gezonde levensstijl

Een groepstraject is zeer geschikt voor medewerkers die naast bewustwording ook (stapsgewijs) toe willen werken naar een gezondere levensstijl. De interactie met collega’s is leuk en werkt extra motiverend om veranderingen door te gaan voeren.

Elke bijeenkomst wordt een nieuwe stap gezet in de richting van een gezondere levensstijl. Na afloop van elke sessie krijgen medewerkers concrete tips (afgestemd op hun persoonlijke situatie) waar ze mee aan de slag kunnen. De vorderingen worden tijdens de bijeenkomsten geëvalueerd en eventueel bijgestuurd. Indien gewenst kunnen er ook individuele sessies aan gekoppeld worden.

De medewerker krijgt maximale begeleiding om de juiste stappen door te voeren in zijn of haar levensstijl!

Het programma voor het groepstraject kan wat inhoud, tijdsduur en frequentie betreft, afgestemd worden op de wensen van de organisatie.

Individuele coaching

Als een medewerker specifieke klachten ervaart of het minder prettig vindt om in groepsverband te werken aan een gezondere levensstijl dan is individuele coaching een perfecte keuze! In een 1-op-1-gesprek kan er dieper ingegaan worden op de wensen/klachten van de medewerker. Na afloop krijgt de deelnemer een stappenplan op maat.

Het aantal sessies kan per medewerker bepaald worden.

Duurzame inzetbaarheid

U, als werkgever, kunt veel doen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers! 

Reacties van deelnemers

"De workshop was heel leerzaam en gezellig. Ik heb in sneltreinvaart een heleboel wetenswaardigheden tot me genomen. Fijne docent. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan en geleerd hoe ik verpakkingen moet lezen."

Meer informatie

Wilt u meer informatie, neem dan contact op. Ik kom graag bij u langs om te bespreken welke mogelijkheden het beste aansluiten bij uw organisatie.