Orthomoleculaire therapie

De vraag, ‘Wat is orthomoleculaire therapie?’, beantwoordt aan de hand van een aantal vragen.

Wat betekent het woord orthomoleculair?

‘Ortho’ betekent ‘goed’ en ‘moleculair’ verwijst naar de ‘lichaamscellen’. Orthomoleculaire therapie werkt toe naar een situatie waarin de lichaamscellen weer gaan doen, waar ze voor bedoeld zijn!

Voordeel van deze therapie

Een belangrijk uitgangspunt van orthomoleculaire therapie is het achterhalen van de oorzaak van een klacht. Als je de oorzaak kunt wegnemen, verdwijnt de klacht niet tijdelijk maar voorgoed. Dat is iets heel anders dan de klacht behandelen middels symptoombestrijding, wat in veel gevallen bij het gebruik van medicatie het geval is.

Hoe kan het dat deze therapie voor zoveel verschillende klachten ingezet kan worden?

Dat heeft te maken met het feit dat de oorzaak van veel klachten in dezelfde richting gevonden kan worden. In de meeste gevallen is er sprake van een tekort aan voedingsstoffen en/of een verkeerde energieverdeling in het lichaam. Het immuunsysteem is een energievreter. Aangezien ons lichaam op overleven is ingesteld en het immuunsysteem ons beschermt tegen ziekte, krijgt dit systeem altijd voorrang. Geen probleem als dit even duurt. Duurt het te lang, dan gaat dit onherroepelijk ten koste van andere systemen in ons lichaam die ook energie nodig hebben. Welk systeem gaat haperen, verschilt per persoon. De een krijgt last van haaruitval, de ander heeft spierklachten, krijgt hormonale klachten of ervaart bijvoorbeeld somberheid. En zo kan de oorzaak (een overactief immuunsysteem) hetzelfde zijn, maar de klacht heel anders.

Wat is de aanpak

Als je het immuunsysteem tot rust kunt brengen, wordt de energie weer netjes verdeeld over alle lichaamsprocessen. Zaak is dus om te achterhalen waarom het immuunsysteem gealarmeerd is. Vaak is het een reactie op vreemde stoffen, die niet in het lichaam thuishoren. Door te voorkomen dat die stoffen het lichaam binnen kunnen komen, ga je terug naar de oorzaak.

Werkwijze

De volgende vragen spelen een belangrijke rol tijdens de therapie:

  • Wat gaat er mis? Welk mechanisme ligt hieraan ten grondslag?
  • Welke stoffen zijn daarvoor nodig?
  • Hoe komt het dat daar een tekort is ontstaan?
  • Hoe vul ik dit op de korte termijn aan?
  • Hoe vul ik dit op de lange termijn aan?

Om te achterhalen wat er misgaat in het lichaam, wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid intakegesprek met vragenlijsten. Tijdens de behandeling kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van aanvullend onderzoek in de vorm van bloed- en/of ontlastingsonderzoek.

Voor het aanvullen van voedingsstoffen op de korte termijn kunnen supplementen ingezet worden. Verandering van leefstijl, waaronder voeding, speelt een belangrijke rol bij het aanvullen van voedingsstoffen op de lange termijn.

Wil jij weten wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Michelle is betrokken, meedenkend, oplossingsgericht, vrolijk en niet te vergeten zeer kundig.

Past zich heel goed aan, aan de wensen van de klant en wat die nodig heeft. Mij heeft het inzicht gegeven én resultaat opgeleverd. (meer energie, stabiele verlaging van de bloedsuiker, gewichtsvermindering)

Overige gegevens

KVK:     63194945

BTW:    NL001817522B67

Disclaimer                  Algemene Voorwaarden

Sitemap                        Privacy Statement

Contact

VITANS - Michelle Tans

Praktijk: Stationsstraat 1-E-1, 2371 SH Roelofarendsveen

Connect

© VITANS 2023