Zoete gember wortel cakezoete gember wortel cake

100 gr amandelmeel

2 tl wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)

1 tl kaneelpoeder

½ tl gemberpoeder

2 eieren

1 tl vanille-extract

2 bananen, fijngeprakt

4 el kokosolie, gesmolten

12 dadels

100 gr wortel, geraspt

45 gr pompoenpitten

2 el kokosrasp


Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Mix amandelmeel, bakpoeder, kaneel en gember in een grote om door elkaar.

Klop in een kleinere kom de eieren los. Voeg de vanille en de bananen toe en vervolgens de kokosolie. Goed mengen.

Doe de natte bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag.

Snijd de dadels in kleine reepjes. Mix de dadels, wortelrasp en pompoenpitten gelijkmatig door het beslag.

Doe bakpapier in een cakeblik en vet dit in. Schep het beslag erin. Strooi de kokos over de bovenkant en bak de cake 45-50 minuten tot en houten prikker er (relatief) droog uitkomt.

Laat de cake goed afkoelen alvorens je er plakken van snijdt.

Je kunt de cake in losse plakjes invriezen, dan heb je altijd een tussendoortje om mee te nemen!


Bron: Gezond bakken - Amber Albarda