Zoete azoete aardappelsoepardappelsoep

4 personen

500 gr zoete aardappel

300 gr wortel

2 tenen knoflook

1 ui

1 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

2 bouillonblokjes (bij voorkeur zonder gist)

750 ml water

200 ml kokosmelk

1 el pindakaas

1,5 tl sambal (optioneel)

Cashewnoten

Pompoenpitten


Schil de zoete aardappel en winterwortel en snijd in grove stukken.

Bak eerst de gesnipperde ui en knoflook aan in een soeppan en voeg de zoete aardappel en winterwortel toe.

Roer de kruiden er doorheen en blus af met groentebouillon. Laat 30 minuten pruttelen tot de zoete aardappel en wortel zacht zijn.

Voeg de kokosmelk, pindakaas en sambal toe en pureer glad met de staafmixer. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Schep de soep in komen en garneer met cashewnoten en pompoenpitten.


Bron: www.eatrunlove.nl