Zalm met linzen, aubergine en courgetteZalm met linzen, aubergine en courgette

2 pers

300 gr verse zalm (niet gerookt!)

200 gr linzen (uit blik)

5 lente uitjes

1 courgette

1 aubergine

2 teentjes knoflook

4 el olie

2 el rode wijnazijn

3 takjes tijm (of gedroogd)

3 el fijngehakte bieslook

3 el fijngehakte platte peterselie

Citroensap


Hak de lente uitjes fijn > schaal. Voeg peper & zout, helft van de olijfolie en de azijn toe. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

Rest van de olie in de pan. Fruit geperste knoflook (niet bruin laten worden!). Voeg na 2 min de courgette en aubergine toe. Gaar laten worden. Voeg tijm toe.

Stoom zalm gaar gedurende 3 minuten afgedekt in de magnetron. Met vork in kleine stukken trekken.

Warm de linzen op in een pannetje. Afspoelen en uit laten lekken. Aan schaal toevoegen.

Voeg groenten, zalm, bieslook, peterselie, citroensap en peper & zout toe. Goed mengen.


Bron: culy.nl