Tonijn met pittige bonen en veel kruidenTonijn met pittige bonen en veel kruiden

2 pers

400 gr limabonen (of andere bonen)

1 rode ui (dunne ringen)

5 ansjovisfilets (fijngesneden)

1 grote rode peper (klein gesneden)

Citroensap

2 tonijnsteaks (eventueel diepvries, ontdooien van te voren)

Bieslook

Peterselie

Munt

Basilicum



Bonen goed afspoelen en uit laten lekken. Warm ze op in wat water.

In grote kom: 8 el olie (bijv. een combinatie van chiliolie en olijfolie), rode ui, ansjovis, rode peper, peper & zout en citroensap.

Voeg de bonen toe. Kruiden fijnhakken en toevoegen.

Strooi wat peper & zout over de tonijn en bestrijk met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill de tonijn (elke kant 1 min).

Serveer de tonijn op de bonensalade. Lekker met een frisse salade of andere groenten erbij.


Bron: Jamie Oliver - de basis van het koken