Tempé met aubergine, paprika en tomaatTempé met groenten

2 pers

1 grote aubergine

1 rode paprika

1 ui

4 tomaten

2 tenen knoflook

1 pak tempé

Tamari (= sojasaus zonder gluten)

Koriander of peterselie




Oven 200ºC.

Snijd de aubergine in plakken en de paprika in repen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aubergine en paprika met olijfolie en strooi er peper en zout over.

Zet 25-30 minuten in de oven. Halverwege omdraaien. Als het velletje van de paprika te donker wordt, kun je dit er later af trekken.

Snijd de tempé in kleine plakjes. Marineer ze 10 minuten in de tamari.

Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in stukjes.

Verhit in een grote koekenpan een flinke scheut olijfolie. Bak de plakjes tempé krokant en bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak in dezelfde pan de ui en pers de knoflook erboven uit. Bak de tomaten een paar minuten mee.

Schep het ui-tomaat mengsel in een grote schaal. Verdeel de paprika, aubergine en tempé erover.

Serveer de schotel met fijngehakte koriander of peterselie.

Bron: Kievitamines