SpitskoolsoSpitskoolsoepep met kip en bonen

4 pers

300 g bospeen

1 ui

1 teen knoflook

400 g spitskool

250 g (biologische) kipfilet (optioneel)

2 el olijfolie

1 laurierblaadje

400 g zwarte bonen

1 l bouillon (bij voorkeur zonder gist)

50 g Parmezaanse kaas of andere geraspte kaas

20 g (platte) peterselie


Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kip in dunne reepjes.

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water.

Voeg de kool, bonen, kip en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kip in 10 min. op laag vuur gaar worden.

Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.


Bron: www.ah.nl