Speltpannenkoek met spinaspeltpannenkoekzie en zongedroogde tomaatjes

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het is zo klaar. Dit wordt een superlekkere en gezonde lunch!

3-4 pannenkoeken

1 ei

150 gr (volkoren) speltmeel

12 zongedroogde tomaatjes

4 grote handen spinazie

Geraspte kaas


Klop het ei los met het meel, een flinke snuf zout en 300 ml water.

Snijd de tomaatjes in reepjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Leg op de bodem van de pan wat reepjes tomaat en een hand spinazie.

Bak een minuutje aan, en schenk er dan wat beslag over. Strooi er wat geraspte kaas over.

Bak 5 minuten (totdat de bovenkant droog is) op halfhoog vuur, en draai de pannenkoek dan om (eventueel met behulp van een bord). Bak nog 3 minuten en klaar is je pannenkoek. Houd ‘m warm onder aluminiumfolie.

Herhaal tot het beslag op is.

Voor het opdienen rasp je nog een beetje zwarte peper en wat geraspte kaas over de pannenkoeken.

Bron: www.chickslovefood.nl