Rode Koolsalade met bietjes en walnotenRode kool salade met bietjes en walnoten

2 pers

2 bieten (evt al gekookt)

400 g rode kool (halve rode kool)

75 g walnoten

75 g rozijnen (of cranberries)

paar sprieten bieslook

1 takje rozemarijn

2 el olijfolie

2 el walnotenolie

1 el ciderazijn

1 tl honing

Paar plakjes serrano- of parmaham (optioneel)


Boen de bieten schoon en kook ze in een pan met ruim water in 20-25 minuten gaar. Snijd de rode kool in smalle repen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

Laat de bieten afkoelen en verwijder de schil. Rasp de bieten (of snijd klein) en meng met de rode koolreepjes. Voeg de rozijnen of cranberries toe.

Maak een dressing van olijfolie, walnotenolie, ciderazijn en honing. Leg de groenten op een schaal en strooi er de walnoten over. Hak de bieslook en rozemarijn fijn en strooi over de salade. Schenk de dressing over de salade en breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.

Je kunt er eventueel wat (kleiner gesneden) ham bij serveren.


Bron: etenuitdevolkstuin.nl