Rode bietensoep met mierikswortelRode bietensoep met mierikswortel

3 pers

1 ui

4 rauwe rode bieten

1 appel

1tl komijn

1 groentebouillonblokje (bij voorkeur gistvrij)

500 ml water

100 ml volle yoghurt

Mierikswortel

Kruiden (basilicum of peterselie)


Hak de ui fijn. Schil de bietjes en snijd ze in kleine stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui totdat deze glazig is. Voeg de stukjes biet toe en bak deze een minuut of 2 mee. Voeg als laatste de appel en komijn toe en bak nog een minuutje door.

Schenk het water erbij samen met het bouillonblokje. Breng de soep aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen. Ongeveer 40 minuten, totdat de biet goed gaar is.

Als de bietjes gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Roer naar smaak de mierikswortel door de yoghurt heen en voeg peper en zout toe.

Serveer de soep met een flinke schep van de mierikswortel yoghurt en wat kruiden.

Bron: www.francescakookt.nl