Rijst met edamameboontjes, makreel en oesterzwammenRijst met edamameboontjes, makreel en oesterzwammen

2 personen

150 gr basmatirijst

150 gr edamameboontjes (blikje)

150-250 gr oesterzwammen

1 groene paprika

handje rucola

125 gr makreelfilet (blikje)

1 rode ui

2 cm verse gember*

1 stengel citroengras*

5 el tamari (of sojasaus)

sambal

*heb je gember of citroengras over, dan kun je dit invriezen

Verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengel en snijd er 1 cm af. De rest van de stengel doe je in een pannetje met water en een beetje zout. Hier kook je de rijst in. Als de rijst gaar is, verwijder je de citroengras.

Snijd de ui in halve ringen. Bak in 3 eetlepels olie op laag vuur, laat een minuut of 10 zachtjes bakken.

Hak de gember en het stukje citroengras heel fijn en voeg dit bij de ui. Snijd de paprika in stukjes en bak kort mee. Giet 50 ml water en 2 eetlepels tamari erbij en laat op een laag pitje zachtjes smoren.

Spoel de edamameboontjes af en laat ze uitlekken.

Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakken. Maak een marinade van 3 eetlepels tamari en 3 eetlepels olie. Voeg eventueel naar smaak sambal toe. Meng de zwammen door de marinade. Bak de oesterzwammen in een (grill)pan.

Voeg de makreel en de edamameboontjes toe aan het uimengsel. Doe het vuur uit en roer de rucola er doorheen.

Verdeel de rijst over de borden, schep er wat uimengsel op en serveer met de oesterzwammen.