Pittige rijst met groenten en makreelPittige rijst met groenten en makreel

4 pers

200 gr zilvervliesrijst

400 gr winterpeen

1 courgette

2 rode uien

3 cm gember

1 teen knoflook

2 el sesamzaad

200 gr tuinerwten

1 rode peper

260 gr gerookte makreelfilet

Sambal (optioneel)

½ tl gemberpoeder

½ tl komijnpoeder

½ tl ketoembar (korianderpoeder)

½ tl laos

1 tl kerriepoeder of kurkuma

1 el tamari (= glutenvrije sojasaus)


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Rasp de winterpeen en courgette grof. Snipper de rode ui en snijd de gember in kleine stukjes.

Verhit een grote pan zonder olie en rooster de sesamzaadjes licht bruin. Haal ze uit de pan.

Doe nu wat olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg nu ook de wortel, courgette en tuinerwten toe.

Meng de rijst erdoor en voeg kruiden, tamari en peper en zout toe. Als je van pittig houdt, kun je nog wat extra sambal toevoegen.

Snijd de makreel in grove stukken en roer die ook door de rijstschotel.