Peer pastinaak soeppeer pastinaak soep

4-6 pers

1 ui

400 gr pastinaak

2 zoete aardappelen

250 gr peer

2 tl kerrie

3 groenten bouillonblokjes (bij voorkeur zonder gist)

handvol pijnboompitten

Peterselie

Kiemgroenten (optioneel)


Snijd de ui in grove stukken. Maak de peer, zoete aardappels en pastinaak schoon en snijd deze in grove blokjes.

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui zachtjes in. Voeg halverwege de kerrie toe en fruit even mee. Als de ui zacht is geworden en iets begint te verkleuren, voeg je de pastinaak, zoete aardappel en peer toe. Bak dit 1-2 minuten mee en blus daarna af met 1,5 liter water. Voeg hier 3 bouillonblokjes aan toe.

Breng de soep aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken.

Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie of vet.

Als de groenten goed zacht zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Check of de soep niet te dik is en voeg eventueel nog wat water toe om te verdunnen.

Serveer de soep in kommen en strooi er wat pijnboompitten over. Sprenkel er eventueel een klein beetje olijfolie over, wat peterselie en/of kiemgroenten en een beetje versgemalen zwarte peper.

Bron: francescakookt.nl