Ovenbaked oats met fruitOvenbaked oats met fruit

2 personen

100 gr havermout of (50 gr havermout en 50 gr boekweit- of havervlokken)

200 ml plantaardige melk

1 rijpe banaan

Gedroogd fruit (bijv. rozijnen en/of pruimen)

Kaneel

Stukjes pure chocolade (optioneel)

Kokosrasp (optioneel)

(diepvries) bramen, bosvruchten of blauwe bessen (optioneel)

Yoghurt, honing, zonnebloempitten, vers fruit (optioneel)


Gebruik je diepvriesfruit, dan eerst ontdooien!

Oven 200 ºC.

Doe de havermout, boekweitvlokken en melk in een kleine ovenschaal. Goed mengen. Beetje zout toevoegen.

Doe de banaan (in plakjes), het gedroogde fruit (in stukjes) en de kaneel erbij. Eventueel kun je nu nog bramen/blauwe bessen/bosvruchten en stukjes chocolade er doorheen mengen.

Voordat je het in de oven zet, kun je er nog een laagje kokosrasp overheen doen.

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Serveer eventueel met yoghurt, zonnebloempitten, honing en wat vers fruit.