Kokoscurry met kipkokoscurry met kip

2-3 personen

4 el kokosolie

1 blikje tomatenpuree (70 gr)

2 rode pepers

2 tenen knoflook

1 cm gember

1 tl komijn

1 tl kurkuma

½  tl kaneel

300 gr (biologische) kipfilet

1 ui

1 groene paprika

250 gr champignons

200 gr tuinerwten (diepvries)

300 ml kokosmelk

3 el boekweitmeel, kikkererwtenmeel of allesbinder (optioneel)

150 gr spelt, boekweit of zilvervliesrijst


Begin met het maken van de curry pasta. Snijd de peper fijn. Pers de knoflook en de gember (of snijd in kleine stukjes). Doe de kokosolie in een schaaltje, voeg de tomatenpuree toe en schep het pepertje, de knoflook en de gember er doorheen. Doe nu de droge kruiden bij de pasta en roer goed door.

Snipper de ui. Snijd de kipfilet in reepjes, de champignons in plakken en de paprika in stukjes.

Bereid de farro, spelt, boekweit of zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Zet de pan op het vuur en schep de curry pasta in de pan. Laat even warm worden en voeg de ui toe. Laat de ui glazig worden en doe dan ook de kipfilet in de pan. Schep goed om en bak de kipfilet rondom aan. Doe nu de paprika en champignons in de pan, laat even meebakken. Schenk de kokosmelk bij de kipfilet en groenten en breng aan de kook. Nu kunnen de tuinerwten bij de curry.

Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Je zult zien dat de curry indikt. Wil je de saus meer binden, voeg dan nog 3 el boekweitmeel of kikkererwtenmeel toe en roer goed door. Voeg peper en zout toe.

Serveer de curry met de rijst.

Bron: www.mindyourfeed.nl