Japanse soep met soba noedels, shiitakes, garnalen en zeekraalJapanse soep

3-4 pers

180 gr soba noedels

1 l groentebouillon van 2 blokjes (bij voorkeur zonder gist)

2 el tamari (sojasaus zonder gluten)

200 gr zeekraal

100 gr shiitakes, in plakjes

1 el sesamzaadjes

3 bosuitjes, in ringetjes

225 gr (diepvries) cocktailgarnalen

sesamzaadjes  

 

Breng een pan water aan de kook en voeg de soba noedels toe. Kook ze 4 minuten en giet ze daarna af en spoel met koud water na.

Verhit in dezelfde pan een klein beetje olie en bak de shiitakes 1 minuut aan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de tamari, de (ontdooide) garnalen en de ringetjes bosui toe aan de bouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.

Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olie en roerbak de zeekraal in 3 a 4 minuten gaar.

Verdeel de soba noedels over 4 kommen en giet de bouillon er over totdat de noedels net onder staan. Schep wat zeekraal er op en bestrooi met sesamzaadjes.

Bron: leukerecepten.nl