Salade van geroosterde bloemkool, boekweit en spruitjesGeroosterde bloemkool, boekweit en spruiten

4 pers

500 gr spruitjes

1 bloemkool

½  tl komijn

½  tl kurkuma

200 gr boekweit

2 el tahin

sap van 1 limoen

1 teentje knoflook

bosje platte peterselie


Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik of -plaat met bakpapier.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg alle groenten op de bakplaat en meng door elkaar met een scheut olijfolie, snuf zeezout en de komijn en kurkuma.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster 30 minuten, schep halverwege om.

Rooster de boekweit in de tussentijd 15 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag en een scheutje olijfolie. Roer regelmatig en haal van het vuur als de boekweit te veel gaat kleuren. Je hoeft de boekweit dus niet eerst te koken.

Meng de tahin en limoensap in een kommetje en klop er steeds een straaltje water door totdat je een romige, net vloeibare dressing hebt. Pers het teentje knoflook uit en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zeezout.

Meng de geroosterde bloemkool, spruitjes, boekweit en tahin dressing door elkaar in een kom.

Schenk er nog een scheutje olijfolie over en garneer met grof gehakte platte peterselie.

Bron: www.francescakookt.nl