Gegrilde aubergine salade met mozzarellaGegrilde aubergine salde met mozzarella

3 pers

3 aubergines

1 gele paprika

10 cherry tomaatjes (evt. in verschillende kleuren)

1 el rode wijnazijn

30 gr kappertjes (+ 1 el olie uit het potje)

150 gr buffelmozzarella

15 gr koriander of basilicum


Oven 190 ºC.

Snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de tomaten in kwarten. Meng de tomaten met de paprika, azijn, kappertjes (+ 1el olie uit potje) en 2 el olijfolie. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.

Snijd aubergines in plakken van ca. 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergineplakken op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout.

Zet de bakplaat gedurende 25-30 minuten in de oven. Draai de plakken halverwege om en besprenkel ook die zijde met olijfolie en peper en zout. Plaats de bakplaat de laatste minuten eventueel onder de grill.

Leg de aubergines in een grote schaal. Verdeel de paprikasalade en de stukken mozzarella erover. Bestrooi met de gehakte kruiden.

Lekker bij bijvoorbeeld een stukje biefstuk of een stukje vis!


Bron: Kookboek Plenty - Ottolenghi