Frans stoofpotFrans stoofpotjeje met kip, champignons en sperziebonen

3-4 personen

250 gr zilvervliesrijst

1 glazen pot linzen

400 gr scharrel kipdijfilets

2 preien

250 g kastanjechampignons

40 gr roomboter

2 el bloem of meel (bijv boekweitmeel)

2 tl gedroogde tijm

2 bouillontabletten (bij voorkeur gistvrij)

200 ml kraanwater

200 gr sperziebonen

20 gr peterselie


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de rijst af, schep de linzen erdoor en laat afgedekt staan.

Snijd de kip in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 2 min. rondom aan. Neem uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Roer tot een gladde massa (roux) en bak 3 min. tot het licht begint te kleuren.

Snijd de prei in ringen van 2 cm en de champignons in plakjes.

Voeg de kip, prei, sperziebonen, champignons, tijm, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de Franse stoofschotel met de linzenrijst en lekker veel peterselie.

Bron: www.ah.nl.