Courgetti met tonijnsausCourgetti met tonijnsaus

2 personen

1 grote courgette*

1 ui

1 teen knoflook

1 chilipepertje of wat chilipoeder

400 gr cherrytomaatjes

1 blikje tonijn

75 gr rucola

2 handjes pijnboompitjes

Geraspte (geiten)kaas


Maak slierten (courgetti) van de courgette met een spiraalsnijder of juliennesnijder.

Rooster de pijnboompitten.

Snijd de ui grof en bak deze kort in een beetje olijfolie. Pers de knoflookteen boven de pan uit en voeg de chili toe.

Voeg de cherrytomaatjes heel toe. Laat even pruttelen totdat de tomaatjes zacht worden en je ze met een pollepel kunt pletten. Voeg de tonijn en peper en zout toe. Doe als laatste de rucola erbij. Haal de pan van het vuur.

Bak de courgetti kort. Doe de courgetti in twee borden en verdeel de tonijnsaus erover. Garneer met pijnboompitjes en de geraspte kaas.

*Je kunt ook kant-en-klare courgetti kopen in de supermarkt