Chocolade panChocolade panna cottana cotta met kokos

4 personen

400 ml plantaardige melk met kokossmaak

75 gr pure chocolade

1 tl kaneel

1 vanillestokje of 1 tl vanillepoeder

1 el maïzena

25 gr palmsuiker of honing

4 blaadjes gelatine

Kokosrasp

Fruit (bijv. verschillende soorten bessen, eventueel uit de diepvries)

Let op! Dit gerecht moet 4 uur opstijven in de koelkast!


Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat ongeveer 5 minuten weken.

Schenk 300 ml melk in een steelpan (bewaar 100 ml van de melk). Breek de chocolade in stukken en doe in de pan. Doe nu ook de suiker of honing bij de melk. Zet de pan op laag vuur en laat de melk warm worden, de chocolade langzaam smelten en de suiker/honing opgenomen worden. Voeg de kaneel en het merg uit het vanillestokje toe. Doe de maïzena bij de koude melk en roer tot een papje. Voeg nu de koude melk toe aan de warme chocoladedrank.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze 1 voor 1 toe aan de warme chocolademelk. Blijf goed roeren.

Vul nu de kleine glaasjes met de chocolademelk. Zet de glaasjes ten minste 4 uur in de koelkast zodat de panna cotta goed kan opstijven.

Haal de glaasjes voor gebruik uit de koelkast, verdeel er wat fruit over en bestrooi met kokosrasp.


Bron: www.mindyourfeed.nl