BonengehaktBonengehaktschotelschotel

4-6 personen

500 gr (biologisch) rundergehakt

2 uien

1 teen knoflook

1 rode peper

400 gr gesneden groenten (bijv een combinatie van paprika, champignons, courgette, prei etc.)

2 blikken tomatenblokjes (à 400 gr)

150 gr boerenkool of spinazie

2 potten bonenmix (hak)

Kruiden (bijv. tijm, oregano, chilipeper)

Bieslook

Feta blokjes (optioneel)

Tabasco of sambal (optioneel)


Bak het gehakt rul in een grote pan. Voeg peper, zout, kruiden, gesnipperde uien, het uitgeperste teentje knoflook en de rode peper (in stukjes) toe. Voeg vervolgens ook de gesneden groenten toe.

Als de groenten gaar genoeg zijn, voeg dan de tomatenblokjes toe en de boerenkool. Laat een paar minuten op hoog vuur koken.

Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg toe aan de pan en laat nog 2 minuten op het vuur staan. Je kunt het gerecht nog pittiger maken met wat tabasco of sambal.

Serveer met gesneden bieslook en eventueel wat fetablokjes.

Zo klaar, lekker gezond & voedzaam! Enjoy.