Boekweit salade met radijsBoekweit saladejes, aspergetips, wortel en erwten

2 personen

100 gr boekweitkorrels

1 bakje aspergetips

10 radijsjes

150 gr (diepvries) erwten

3 kleine wortels of 1 grote winterpeen

1 el tamari (=glutenvrije sojasaus)

Pompoenpitten

Knoflookpoeder

Peterselie

Citroensap


Spoel de boekweit goed af. Kook de boekweit gedurende 8 minuten en laat goed uitlekken en afkoelen.

Snijd de wortel in dunne plakjes en kook ze in een ruime pan met water gedurende 3 minuten. Voeg dan ook de aspergetips en de erwten toe en laat nog 3 minuten koken. Spoel af onder koud stromend water.

Snijd de radijsjes in smalle plakjes en doe ze in een grote saladekom. Voeg de boekweit toe en de gekookte groenten. Voeg 1 el tamari toe, knoflookpoeder, peper en zout, wat olijfolie en citroensap naar smaak.

Knip een ruime hoeveelheid peterselie fijn en roer door de salade.

Serveer de salade met pompoenpitten.