Boekweit risotto met bleekselderijboekweit risotto met bleekselderij

2-3 personen

200 gr boekweitkorrels

150 gr bleekselderij (ca 3 stengels)

250 gr kipfilet

1 ui

50 gr gerapste kaas

2 tl kerrie

500 ml bouillon (bij voorkeur gistvrij)


Zet een klein pannetje water op en breng aan de kook. Snijd de bleekselderij in kleine reepjes en kook 3 minuten.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur aan. Voeg daarna een kleingesneden ui, de kerriepoeder en flink wat versgemalen peper toe. Voeg de boekweitkorrels en bleekselderij toe en roer kort door.

Giet de helft van de bouillon op het mengsel en laat rustig koken tot al het vocht is opgenomen. Giet nu de andere helft erop en laat weer rustig koken. Proef nu een paar korrels boekweit, als ze zacht zijn dan zijn ze goed. Anders voeg je nog een klein beetje water toe.

Roer de geraspte kaas door de boekweit risotto. Laat nog heel even staan zodat de kaas smelt.

Lekker met een frisse salade erbij.

Bron: eatrunlove.nl