Appel havermout cakeAppel havermout cake

1 appel, in kleine stukjes

60 gr rozijnen (30 minuten geweekt in warm water)

2 el cacao nibs of stukjes rauwe chocolade

2 bananen

120 gr ontpitte dadels

100 gr havermout

1 ei

50 gr amandelen

2,5 tl wijnsteenbakpoeder (of evt. 1 tl baking soda)

roomboter

kaneel


Verwarm de oven voor op 180°C en vet het cakeblik in met roomboter.

Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacaonibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.

Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het wijnsteenbakpoeder toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.

Schep het appelmengsel door het beslag heen. Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.

Doe het beslag in het blik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel. Zet de cake 30 minuten in de oven. Als je een satéprikker schoon uit het beslag kan halen, is je cake goed.

Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.

De cake is in de koelkast een paar dagen houdbaar. Je kunt ook losse plakjes invriezen. Handig om mee te nemen als tusendoortje.

Bron: Puursuzanne.nl